شورای شهر باید بر تمام نهاد‌ها نظارت داشته باشد

ایشان در آغاز سخن بیان کرد: شورا یک نهاد مهم است که در آموز‌ه‌های اسلامی ما هم از آن یاد شده‌ است‌. خدای متعال می‌فرماید: “و شاورهم فی الامر” و در جایی دیگر می‌فرماید: “و أمرهم شوری بینهم”، و این نشان از مهم‌بودن مشوره دارد و در مشوره خیانت نیست.
آقای ورزیده افزود: در قانون اساسی کشور ما هم اصل ۱۰۰ تا ۱۰۷ مختص شوراهاست. شورا باید بر تمام نهاد‌ها نظارت داشته باشد و این بدان معنا نیست که دستگا‌ه‌های اداری کاره‌ای نیستند، بلکه شورا بازوی آن‌هاست تا کارها تصحیح شوند و مردم به رفاه نسبی برسند.

وی در ادامه به عملکرد شهرداری و شورای اسلامی دوره پنجم شهر خواف پرداخت و گفت: بودجه سال ۱۳۹۶ شورا و شهرداری خواف ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده که ۵ میلیارد دولتی و ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان محلی مانند: عوارض و پروانه‌ها و…‌.. بوده است. در سال ۱۳۹۷ بودجه رشد داشته است؛ ۹ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان که ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان دولتی و ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان مردمی بوده‌ است. در سال ۱۳۹۸ بودجه ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان که ۱۲ میلیارد دولتی و ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان محلی بوده است. در سال ۱۳۹۹ بودجه ۱۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان که ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دولتی و ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان محلی بوده است. این‌ها همه صرف هزینه‌های جانبی و عمرانی شده است که  هزینه‌های عمرانی خیلی بیش‌تر از جانبی است. در این دوره بدهکاری‌های شهرداری به یک‌سوم رسیده است و راه برای دوستان جدید باز شده است.
عضو شورای اسلامی شهر خواف خاطرنشان کرد: در فضای سبز، تولید نهال داریم که قبلا خریداری صورت می‌گرفته است، استخری احداث شده‌ است که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر ظرفیت آن است و در حاشیه بلوار سعدی، ارشاد و فردوسی اراضی رهاشده داشتیم که شهرداری آن‌ها را تملک کرده‌ است و کاشت نهال هم در آن انجام شده است. برای نهال‌کاری پنج کیلومتر در سطح شهر لوله‌گذاری قرار دادیم.

ایشان تصریح کرد: در بخش عمرانی، کارهایی مثل ایستگاه دوم آتش‌نشانی در بلوار عطار که ۱۸۳۰ متر زمین را تملک کردیم و هفته‌ی آینده ان‌شاءالله به بهره‌برداری می‌رسد. پارک بانوان در سال ۹۶ و ۹۷ اجرا شد که مورد استقبال قرار گرفت و هفته‌ی پیش کلنگ شعبه‌ی دوم آن در پارک وحدت زده شد و قرارشد ۱۲ هزار متر زمین در اختیار بانوان قرار گیرد. کلنگ‌زنی بازار میوه و تره‌بار که نیاز شهر بود انجام شد و قرار است ۷۶ غرفه را ایجاد کنند که ۱۱ غرفه قرار است تا اول مهر به بهره‌برداری برسد. دو پُل بود که متاسفانه در آن تلفات زیادی داشتیم؛ یکی در قسمت محله بنجه و دیگری در بلوار فردوسی که به بهره‌برداری خواهد رسید که ۵۰ درصد هزینه را شهرداری و ۵۰ درصد را شرکت‌ها پرداخت می‌کنند. در طول ۴ سال، ۲۰۰ هزار مترمربع آسفالت معابر انجام شد. اجرای کانال در معابر اصلی به میزان ۴۵۰۰ متر، پیاده‌روسازی را در خیابان‌های اصلی، جدول‌گذاری به طول ۳۵ هزار متر، ده آشیانه و پارکینگ برای ماشین‌ها که از سرما و گرما در امان باشند، پل مسجد قبا، بهره‌برداری پارک محلی در لاج، اجرای جاده سلامت در معراج، کف‌سازی و تکمیل میدان شهید صبوری، نصب بیلبورد تبلیغاتی، توسعه ساختمان شهرداری و شورا، کاهش تصویری ترافیک، تهیه طرح جامع مدیریت پسماند، راه‌اندازی پنجشنبه بازار، دوطرفه‌کردن خیابان شهاب، تعریض خیابان‌های ۷۲ تن، خواجه‌یار و مدرس، خرید وسایل از قبیل تراکتور بیل‌زن، موتور سیکلت پیش‌رو برای آتش‌نشانی، خرید تانکر آب برای آبیاری، محلول‌پاشی در ایام کرونا، خرید سه دستگاه بازی برای پارک‌های اندیشه در لاج و معراج برای بچه‌ها، تملک ۱۳ هزار و ۳۴۵ متر در حاشیه میدان صبوری، تشکیل کمیسیون فرهنگی به کمک بخش روابط عمومی، برگزاری کلاس‌های متعدد جهت آشنایی مردم مثل همایش حجاب و عفاف، بانوان مهر، تجلیل از خانواده شهدا و جانبازان، کلاس در رابطه با تصادفات رانندگی، کلاس پیشگیری از ایدز، کلاس ایمنی و آتش‌نشانی، کلاس بهداشت کار، ویروس کرونا و کلاس پدافند غیرعامل و نهال‌کاری، مسابقات کتاب‌خوانی، تلاوت قرآن، قصه‌گویی و مسابقات محلی از دیگر کارهای شورا بوده است.

آقای ورزیده اظهار داشت: در مجموع ۴۳۱ جلسه داشتیم که جمع مصوبات ما ۱۱۳۵ مصوبه می‌باشد. در سال نزدیک به یک میلیون و چهارصد هزار تومان شوراها برای جلساتی که برگزار می‌شود حق‌الزحمه می‌‌گیرند. در مورد ورزش، کارهای زیادی انجام شد، مثل ساخت سالن کشتی، استخر دارای سونا و جکوزی، در صنایع و گردشگری توجه خاصی به بناهای تاریخی مثل آسبادها شده‌ است. افزایش کانال‌های تلویزیونی انجام شده است. فراورده‌های دامی مثل دارو، خوراک و سم خریداری شده است. حق نوار مرزی برای بقیه شهرها، افزایش سهمیه استخدامی فرهنگیان، افزایش سهمیه مدارس از دیگر کارها بوده است.

ایشان در زمینه آب شهر تصریح کرد: در بحث آب جلسات زیادی با وزیر نیرو و دیگر افراد داشته‌ایم که آب کشاورزی نباید به صنعت داده شود، طرح اِگو اجرا شود و مجوز حفر چاه جدید داده شود. در سال ۱۳۹۶ یک حلقه چاه، و در سال گذشته دو حلقه چاه حفر شد و ۵ میلیارد برای در مدار قرار گرفتن این چاه‌ها در نظر گرفته شده است.

وی در مورد حقوق دولتی از معادن یادآور شد: ۱۵ درصد از حقوق دولتی که معادن پرداخت می‌کنند باید برای شهرستان استفاده شود و همه علمای اهل سنت تشیع گفته‌اند که باید صرف شهرستان شود و ما در همه جا گفته‌ایم اما نمی‌دانیم چرا کسی گوش نمی‌کند‌. اگر این ۱۵ درصد پرداخت شود خواف که جای خود را دارد، خراسان پیشرفت می‌کند.

آقای ورزیده در پایان گفت: مردم ما به دلیل شعارهای زیبای آقای رئیسی در کنار علما به ایشان رای دادند و آن شعارها: فقرزدایی، عدالت، حمایت از مستضعفان و مظلومان بود. مردم ما چون مظلوم واقع شدند و مستضعف هستند و شعارهای آقای رئیسی طبع میل آن‌ها بود، پشت سر علما قرار گرفتند و به ایشان رای دادند و امیدواریم این شعارها عملی شود و نخبگان ما مورد استفاده قرار گیرند. سوء مدیریت باعث شد که نعمت‌های الهی برای ما نغمت باشند‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *