معاشرات ما به عنوان یک مسلمان، رنگ دين داشته باشد

 پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: “الدین النصیحة” دین یعنی نصیحت و خیرخواهی، سوال شد: نصیحت برای چه کسی؟ فرمودند: نصیحت و خیرخواهی برای خدا، رسول خدا(ص)، كتاب خدا، پیشوایان مومنین و برای عموم مسلمانان.
مولوی موحدی در توضیح حدیث گفت: نصیحت برای خدا، یعنی مردم را به سوی دین خدا بخوانیم تا کسی به خداوند شرک نیاورد و او را به یگانگی پرستش کنند.
ایشان افزود: نصیحت و خیرخواهی برای همه انسانها بسیار ضروری است. چه خوب است سعی کنیم کسانی را که دارای منصب هستند به عنوان خیرخواه  نصیحت کنیم. خیرخواه عموم مردم باشیم و معاشرات ما به عنوان یک مسلمان، رنگ دين داشته باشد.
ایشان تاکید کرد: معاشرات ما باید به بهترین نحو ممکن باشد، زیرا صاحب بهترین امت هستیم. پیامبر (ص) فرمودند: به سه خانم عذاب قبر نمی‌رسد: زنی که بر تنگدستی شوهر خود صبر کند، زنی که بر اخلاق زشت همسر خود صبر نماید و زنی که مهریه خود را برای شوهرش ببخشد.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف بر اهمیت معاشرت خوب با همسر تاکید کرد و گفت: پیامبر(ص) فرمودند: ای عایشه، جبرئیل مرا در مورد اخلاق نیک با زنان وصیت‌های زیادی می‌کرد؛ تا آن جا که گمان می‌کردم به زودی آیه‌ای نازل خواهد شد که طلاق دادن همسر حرام است. دین و وجدان یک مسلمان حکم می‌کند که نباید برخورد نامناسب با همسرش داشته باشد.
ایشان در قالب نکته‌ای افزودند: مهریه زن واجب است و صحیح نیست که او را وادار کنیم تا مهریه خود را ببخشد. باید بهترین رفتارها را با همسر خود داشته باشیم و مهریه او را به نیکی پرداخت کنیم.
ایشان تصریح کرد: سوءاستفاده از دین نکنیم. نصیحت جزء دین، ایمان و اعتقاد ماست و سعی کنیم خیرخواه همه باشیم.
مولوی موحدی خاطرنشان کرد: عده‌ای از مردان به همسران خویش بسیار سخت می‌گیرند و حتی اجازه نمی‌دهند که مادر خود را ببینند؛ این چنین شخصی از مقام خود به عنوان یک شوهر سوءاستفاده کرده است و ظلم محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *