مساجد خود را حفاظت نموده و امام مسجد خود را تأمین کنید.

ایشان در آغاز سخن فرمودند: ماه مبارک رمضان، ماه رحمت و مغفرت، و ماه بهار عبادت و بندگی الله است. ماهی است که درهای رحمت و بهشت باز است و درهای جهنم بسته است. ماهی است که ساعات آن بهترین ساعات، و روزهای آن بهترین روزها و شب‌های آن بهترین شب‌هاست. ماه مبارک رمضان، ماهی است که مومنین به مهمانی خدا فراخوانده می‌شوند و مورد اکرام و احترام خدا قرار می‌گیرند.
علما می‌نویسند که مهمانی ماه مبارک رمضان از خصوصیت‌ها و ویژگی‌های خاصی برخوردار است. یکی اهمیت زمان است که همان ماه رمضان است و درباره آن پیامبر خدا(ص) می‌فرمایند: اول این ماه رحمت، وسط آن مغفرت و آخر آن آزادی از آتش و عذاب جهنم است. در چنین ماهی خدای متعال بندگان خود را مهمان کرده است.
مولانا مطهری خاطرنشان کردند: از خصوصیت‌های دیگر این ماه این است که، درهای بهشت باز و درهای جهنم بسته است و شیطان‌ها در زنجیراند. همچنین خدای متعال در ماه مبارک رمضان به‌وسیله شب قدر از بندگانش پذیرایی می‌کند؛ شب قدری که بهتر از هزار ماه است را به بندگان خودش تحفه و هدیه داده است.
ایشان افزودند: از دیگر پذیرایی خدای متعال از بندگانش، استجابت دعای آنان است. خداوند متعال، دعاهای بندگان خود را قبول می‌کند؛ همانطور که در حدیث شریف آمده است که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: برای هر شخص روزه‌دار در این ماه مبارک رمضان، دعایی هست که در نزد خدا قبول می‌شود، به‌خصوص در موقع افطار و سحر که دعاها در این دو وقت حتماً اجابت خواهد شد. خدای متعال در هر شب از شب‌های رمضان، فرشتگان خود را به آسمان دنیا نازل می‌کند و منادی از طرف الله ندا می‌دهد که ای کسی که طالب خیری به طرف ما بیا، و ای کسی که طالب شر هستی باز ایست.
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف ادامه دادند:  یکی دیگر از پذیرایی‌های خدای متعال در این ماه، تلاوت قرآن است که در مقابل هر حرف از قرآن، صدها نیکی عنایت می‌کند. ماه رمضان، ماه نزول قرآن است. در روایت آمده است که جبرئیل(ع) هر سال در ماه مبارک رمضان خدمت پیامبر(ص) می‌آمد و با ایشان قرآن را می‌خواند. جبرئیل می‌خواند و پیامبر گوش می‌دادند و پیامبر می‌خواندند و جبرئیل گوش می‌داد و با هم قرآن‌دوره داشتند. از این جهت می‌بینیم که بزرگان دین به تلاوت قرآن در این ماه اهمیت زیادی می‌دادند، حتی آمده است که اکثر اوقات این ماه را به تلاوت قرآن صرف می‌کردند و چندین ختم داشتند.
مولانا مطهری فرمودند: یکی دیگر از پذیرایی‌های الهی در این ماه، نجات بندگان از آتش جهنم است و از انعامات خصوصی خداوند متعال که در روایت نیز آمده است، این است که پرودگار می‌فرمایند:  روزه برای من است و من جزای روزه‌دار هستم یا خودم جزای روزه‌دار را می‌دهم.

  • گروهی در جامعه ماموریت دارند تا بنیان خانواده‌ها را سست کنند و به اهداف شوم خود برسند.

    ریاست نشست فقهی اهل سنت خراسان با تاکید بر هوشیاری از تفکرات انحرافی در جامعه فرمودند: متاسفانه گروه‌هایی در میان‌مان پیدا شده‌اند که سعی و تلاش آن‌ها این است که بندگان را از خدا دور کنند و به طرف شرک و غیر خدا دعوت دهند. در میان جامعه، این چنین افراد از خدا بی‌خبری هستند که به جای این‌که مردم را با خدا آشنا کنند و رابطه انسان را با خدا درست کنند، متاسفانه به طرف غیر خدا دعوت می‌دهند. آنها می‌گویند: اگر شما می‌خواهید که قلب شما آرام بگیرد، فلان مجسمه را با خود داشته باشید. گروه‌هایی هم هستند که مشکلاتی دارند و چون می‌خواهند مشکلات خود را جبران کنند، بی‌ادبی را در جامعه رواج می دهند و احترامی که بین افراد جامعه است را می‌خواهند از بین ببرند و نابود کنند. آنها ماموریت دارند که بنیان خانواده را سست کنند. اینها جریاناتی هست که باید متوجه باشیم. ما باید از کسانی که چنین مأموریت‌هایی دارند، تا بندگان را از خدا جدا کنند و به طرف غیر خدا سوق دهند و بی‌حجابی را در جامعه رواج دهند و بی‌ادبی را در جامعه افزایش دهند و احترام را از بین ببرند اظهار بیزاری کنیم.
    ایشان افزودند: مردم خواف الحمدلله از قدیم‌الایام نسبت به موضوع نوامیس خود حساس بوده‌اند و هستند، اما متاسفانه به تازگی عده‌‌ای از مردم مقداری بی‌اعتنا شده‌اند که می‌طلبد بیشتر احساس مسئولیت کنند.

 

  • نماز با جماعت بیست‌و‌پنج تا بیست‌و‌هفت درجه از نماز فرادی فضیلت بیشتری دارد.

    ایشان با تاکید بر اقامه نماز در مسجد گفتند: ما باید نمازها را با جماعت ادا کنیم؛ چون یکی از دعوت‌های افراد مغرض این است که اگر شما به مسجد بروید و نماز بخوانید ریاکاری می‌شود پس نباید به مسجد و نماز جمعه برویم!!! در حالی که در روایات آمده که نماز با جماعت ۲۵ تا ۲۷ درجه از نماز فرادی فضیلت بیشتری دارد. سعی کنیم پایبند به نمازها به‌خصوص فرائض باشیم.
    مولانا مطهری در بخش دیگر سخنان خود بر اهمیت دعا تاکید نمودند و افزودند: در این شب‌های مبارک دعا کنیم که خداوند بیماری‌ها و مشکلات را برطرف کند و خداوند مسلمانانی که در اویغور چین و فلسطین مورد شکنجه‌های سخت قرار می‌گیرند را نجات دهد.
    مدیریت حوزه علمیه احناف خواف با تاکید بر اهمیت به معیشت ائمه مساجد خاطرنشان کردند: مردم عزیز، لازم است که به ائمه مساجد خود توجه ویژه داشته باشید. آن حقوقی که در ماه رمضان برای پیش‌نماز جمع‌آوری می‌کنید، در حدی باشد که وی را کفایت کند. اگر هر کارگری در ماه، مزد یک روز خود را به امام مسجد اختصاص بدهد ببینید چه می‌شود.
    ایشان تاکید کردند: مسجد خود را حفاظت نموده و امام مسجد خود را تامین کنید و به امام مسجد خود برسید. اگر شما امام مسجد خود را تامین کردید می‌توانید از او کار بگیرید، اما وقتی امام مسجد شما تامین نباشد چه مطالبه‌ای می‌توانید داشته باشید؟! اگر شما حقوق کافی بدهید می‌توانند برنامه‌های مختلفی در مسجد برگزار کنند. یکسری مسائل در این زمینه هست که اگر لازم باشد در آینده خواهم گفت و فعلا مسئله را باز نمی‌کنم.
    ایشان در پایان، با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی فرمودند: به نکات بهداشتی که کارشناسان می‌گویند توجه کنیم. بیماری گسترش یافته است و لازم است توجه بیشتری صورت گیرد.
    ایشان یادآور شدند: احترام ماه رمضان را داشته باشیم و مبادا که روزه‌خواری در جامعه باشد.
    مولانا مطهری با اشاره به شهادت حضرت علی(رض) خاطرنشان کردند: در این هفته مناسبتی دیگری هم وجود دارد و آن شهادت حضرت علی(رض) است. شخصیتی که از عشره مبشره و داماد رسول الله و پدر حسن و حسین(رض) و خلیفه راشد می‌باشند. ایشان در سال ۴۰ هجری در شب ۱۷ رمضان توسط شخصی شقی به نام عبدالرحمن بن ملجم ضربت خوردند و سرانجام بعد از چند روز به شهادت رسیدند‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *