توکل یعنی این‌که ما اسباب را رعایت کنیم و نتیجه را به خداوند محول نماییم

ایشان در مقدمه سخنان خویش به ترجمه حدیثی از پیامبر اکرم (ص) پرداخت که فرمودند: من هیچ چیزی را از آن‌چه خداوند به من دستور داده است ترک نکردم و من آن‌ها را به شما رساندم و شما را به آن امر کردم و هر چیزی که خداوند نهی کرده است را ترک کردم و شما را از آن باز داشتم. آگاه باشید که جبرئیل امین علیه‌السلام در روح و قلب من القا کرده که هرگز شخص نخواهد مُرد تا این‌که آن چه برای او مقدر شده است به آن برسد.
مولوی قهستانی در ادامه سخنان خود روایتی از حضرت علی رضی‌الله‌عنه بیان کرد که فرمودند: قوام اسلام بر چهار چیز استوار‌ است: یقین، عدل، صبر و جهاد.
علما تفسیر کرده‌اند که یقین به دو صورت است: اول این‌که عمل، خالص برای خدا باشد و به‌وسیله‌ آن از وسایل دنیوی طلب ننماید، و دوم این‌که انسان، مطمئن به وعده‌ الهی باشد و بداند که الله متعال روزی‌رسان است.
مدرس حوزه‌ علمیه احناف خواف در ادامه سخنان خویش، نصیحت حضرت داود علیه‌السلام به حضرت سلیمان علیه‌السلام را بیان کرد: حضرت داود (ع) فرمودند: ای پسرم، دلیل و مدرک بر تقوای انسان سه چیز است: ۱- انسان نسبت به آنچه به او نرسیده، توکل خوبی داشته باشد. ۲- هر آن‌چه به او رسیده راضی باشد. ۳- نسبت به آنچه از دست داده‌ شکیبا باشد.
مولوی قهستانی خاطر‌نشان کرد: توکل این نیست که ما هیچ عملی را انجام ندهیم و بگوییم هرچه می‌شود از جانب الله می‌شود‌؛ بلکه توکل این است که ما اسباب را رعایت کنیم و نتیجه را به خدا محوّل نماییم.
ایشان در پایان سخنان خویش، هفته دفاع مقدس را تبریک گفته و افزود: هشت سال دفاع مقدس، یکی از افتخارات ماندگار نظام جمهوری اسلامی ایران است. اهل سنت ایران در طول هشت سال دفاع مقدس و در زمان پیروزی انقلاب اسلامی حضور پررنگی داشتند و در این راه، شهیدان زیادی را تقدیم نهال نوپای انقلاب اسلامی ایران نمودند و ما امروز این امنیت و آرامش را مدیون خون شهدا هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *