حضرت شیخ الاسلام مفتی محمدتقی عثمانی (دامت برکاتهم) در خطبات اصلاحی میفرماید: مورد دیگری که از روی تجربه به شما باید بگویم این است که پس از اقامه نماز صبح از خداوند متعال بخواهید که:
در قرآن کریم برای حالت و وقت خوابیدن الفاظ مختلفی بیان شده که عبارتند از:
به دروازهٔ مسجد رسیدم، نماز مغرب نزدیک شده بود. زن جوانی بر پلههای دم در مسجد نشسته بود که رنگ چهرهاش از درد و رنج فراوان حکایت داشت،
خیلی از وقتها افراد، از دیدن موفقیت دیگران، نگران و مضطرب میشوند. خیال میکنند فقط آنها باید سکاندار برخی از کارها باشند. لذا تلاش میکنند تا جلو موفقیت بیشتر دیگران را بگیرند. برایشان مهم هم نیست که تا به کجا پیش بروند و چه ضررهایی به دیگران برسانند.
اسلام دینی است که به تمام شئونات زندگی بشر توجه نموده و به همهی آنها اهمیت داده و با بیکاری و بیتوجهی نسبت به زندگی و جسم مخالفت ورزیده است. یکی از مواردی که اسلام برایش اهمیت قرار داده است، ورزش میباشد. ورزش یکی از مفیدترین و سالمترین سرگرمیهایی است که میتواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند. ورزش، کسالت و تنبلی را از انسان زدوده و به وی نشاط و شادابی بخشیده، او را برای انجام کارها و وظایف فردی و اجتماعی آماده نموده و اخلاقش را بهبود میبخشد. ورزش، روحیهی شجاعت، از خود گذشتگی، مبارزه با ظلم و ظالم و دفاع از مظلوم را در انسان تقویت نموده، اراده وی را قوی میسازد. ورزش، توان رزمی انسان را افزایش میدهد. ورزش، توان انسان را برای انجام کارهای روزمره شخصی و اجتماعی بالا میبرد، حتی عباداتی از قبیل نماز، روزه، حج و جهاد نیز با بدنی سالم و نیرومند، بهتر و راحتتر انجام میگیرد.
در عصر کنونی متأسفانه افراد زیادی در مورد مسایلی که نسبت به آن علم و آگاهی ندارند، اظهار نظر میکنند، در حالی که این کار شرعاً جایز نیست، به همین دلیل خداوند متعال میفرماید:
امروز ۹ مهر مصادف با ۳۰ سپتامبر روز جهانی ترجمه است. این روز از سال ۱۹۵۳ توسط فدراسیون بینالمللی ترجمه جشن گرفته میشود. سنت جروم، انجیل را به لاتین ترجمه کرد و روز وفاتش، روز ترجمه نامیده شد. از سال ۱۹۹۱ فدراسیون بینالمللی ترجمه آن را به عنوان یک روز بینالمللی پیشنهاد کرد تا همبستگی جامعه مترجمین جهان را نشان دهد که پیشبرنده حرفه ترجمه در کشورهای مختلف خواهد بود.
امروز ۹ مهر و سیام سپتامبر، روز جهانی ناشنوایان است. این مطلب میتواند از جنبههای مختلف مورد توجه قرار گیرد.
امروز پنجشنبه دهم مهرماه، اول اکتبر و روز جهانی سالمندان است. بهانهای است تا در این هیاهوی پر پیچ و تاب جامعه، بوسهای بر دستان لرزان سالمندان و بزرگان قوم زنیم و قدر افرادی را بدانیم که کوهی از تجربه را به همراه دارند.
قال الله تعالی:{وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ} [العنكبوت: 69]
دانلود فایل کامل مقاله در پایین همین صفحه
نَحمَدُ اللهَ وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّم عَلی رَسُولِه مُحَمَّدٍ وَ عَلی آلِه وَ صَحبِه أجمَعين، أمّا بَعدُ، قال الله تبارک و تعالی: {أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ} [المائدة: 50] و فی مقام آخر {ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ} [محمد: 9] و أيضاً {وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُبِينًا} [الأحزاب: 36].
آیا تا کنون اندیشیدهاید که لحظات نخستین ورود به بهشت چهقدر خوشایند و شگفتانگیز خواهد بود...!