زندگی انسان تا موقعی ارزشمند است که به بندگی الله تعالی سپری شود.

وی افزود: زندگی انسان تا موقعی ارزشمند است که به بندگی الله تعالی سپری شود. رسول الله(ص) دعا فرمودند: خداوندا تا موقعی که زندگی و وقت من برای بندگی تو صرف می‌شود مرا زنده بدار و هنگامی‌که وقت من در بندگی تو سپری نشد مرا از این دنیا ببر.

مولوی مکفی اظهار داشت: عُمری که در این دنیا به ما داده شده است، ارزشمندترین و بالاترین نعمت الله متعال است. الله تعالی در کلام خود بارها به وقت و زمانه، و روز و شب قسم یاد می‌کند. چنانچه الله تعالی در سوره عصر به وقت و زمانه سوگند یاد می‌کند و می‌فرماید: همانا انسان‌ها در زیان‌اند. و در همین سوره افرادی که ایمان داشتند و عمل صالح انجام داده‌اند را از زیان‌کاران جدا می‌کند. قسم‌های رب‌العالمين به وقت و زمان، دلیل بر اهمیت غیرقابل انکار وقت است. الله تعالی در مورد صفات مومنین می‌فرماید: مومنان کسانی هستند که از بیهودگی و اتلاف وقت دوری می‌کنند.

وی ادامه داد: کسانی‌که وقت‌شان را مفت از دست داده‌اند و از فرصتی که در دنیا بوده‌ اما بهره‌ای نبرده‌اند و بندگی الله تعالی را نکرده‌اند، هنگامی‌که مرگ آنها فرا می‌رسد، از الله تعالی می‌خواهند تا آنها را به دنیا برگرداند تاعمل صالح انجام دهند و فرصت‌های خود را غنیمت شمرده و بندگی الله تعالی را بکنند در حالی که هیچ وقت به دنیا برگردانده نخواهند شد.

در جایی دیگر الله تعالی حالت کسانی که عمرشان بر باد رفته و قدر وقت و زندگی خود را ندانسته اند را بیان می‌کند که ناله می‌کنند و می‌گویند: پروردگارا، عمرمان به بیهودگی گذشت و حال دست خالی در پیشگاه تو حاضر شدیم، ما را به دنیا برگردان تا قدر وقت خود را بدانیم و فرصت‌های خود را غنیمت بشماريم و بندگی تو را کنیم. الله تعالی در جواب این گروه می‌فرماید: آیا در دنیا به شما به اندازه کافی عمر و فرصت ندادم تا عمل صالح انجام دهید و پند بپذیرید؟ در حالی‌که برای شما بیم‌دهندگان و پیامبران را فرستادیم اما شما پند نپذيرفتيد و حال هرگز وقت برگشت نیست.

پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: انسان از جای خود در روز قیامت تکان نمی‌خورد تا اینکه از او در مورد پنج مورد سوال می‌شود که دو تا از آنها این است که عُمر و جوانی‌ات را چگونه و در چه راهی سپری کردی.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در این زمینه خاطرنشان کرد: از دیگر دلایل ارزش وقت این است که مهمترین احکام الله تعالی همچون نماز، روزه، حج و زکات وقت معینی دارند. همچنین اوقات و حالات زندگی ما دارای وقت است و این خود دلیلی بر اهمیت وقت است.

وی افزود: وقت از مال و متاع دنیا ارزشمندتر است. در روایات آمده است که ای انسان، نسبت به عُمر خود بخیل باش و وقت خود را مفت از دست مده. امام حسن بصری (ره) می‌فرمایند: من انسان‌هايی رو ملاقات کرده‌ام که بر اوقات خود بسیار حریص‌تر از مال و متاع دنیا بوده‌اند. یکی از بزرگان می‌فرماید: سخت‌ترین اوقات من زمانی است که مشغول خوردن هستم. همچنین بسیاری از علما همچون مولانا اشرف‌علی تهانوی(ره) در زمان حیات خود بیش از هزار تالیف داشتند. علامه ابن‌جوزی(ره) می‌فرماید: متاسفانه انسانها ثانیه‌های گرانبهای زندگی خود را هدر می‌دهند و شب‌های به این بلند مدتی را به شب‌نشینی‌ها و سخنان بیهوده می‌گذرانند و روزها را در خواب و یا در تفریحاتی که در آنها هیچ نفع دینی و دنیوی ندارد سپری می‌کنند.

وی اظهار داشت: متاسفانه امروزه جهان اسلام به علت از دست دادن وقت‌های خود، متزلزل شده است و بزرگترین اختراعات و پیشرفت‌های علمی به وسیله اروپایی‌ها صورت می‌گیرد، در حالی‌که در صدر اسلام این پیشرفت‌ها به وسیله مسلمانان و صحابه کرام صورت مي‌گرفت. بنابراین همه موظف هستیم وقت خود را مدیریت کنیم و با برنامه‌ریزی این وقت را سامان دهیم. وقت مثل شمشیری است که اگر او را قطع نکردیم او ما را را قطع خواهد کرد و اگر نفس خود را مشغول نکردیم او ما را مشغول لهو و لعب می‌کند.

پیامبر اکرم(ص) همیشه از کسالت و تنبلی به الله پناه می‌بردند. بنابراین همگی تلاش کنیم که به سمت کارهای خیر حرکت کنیم و از یکدیگر پیشی بگیریم. پیامبر اکرم(ص) اوقات خویش را تقسیم می‌کردند؛ بخشی را به اجتماع، بخشی را به طاعت الله تعالی و بخشی را به خانواده اختصاص می‌دادند.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف گفت: امروزه متاسفانه شبکه‌های مجازی، ماهواره و اینترنت ما را بیهوده به خود مشغول کرده و باعث هدررفت وقت ما می‌شوند.

وی همچنین ضمن آرزوی موفقیت در کنکور سراسری به دانش آموزان یادآور شد: همانطور که در دوران آماده‌سازی خویش برای کنکور با برنامه بودید این نظم را نیز بعد کنکور حفظ کنید. توصیه همیشگی شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید و مولانا مطهری به دانش آموزان عزیز این بوده که برای به دست آوردن بالاترین مدارج علمی از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

وی تاکید کرد: دانش‌آموزان عزیز از اوقات خویش در تابستان نهایت استفاده را بکنند و همچنین والدین نسبت به ثبت نام فرزندان در مکاتب، کلاس‌های حفظ و دوره‌های چهل‌روزه که از طرف حوزه علمیه صورت می‌گیرد کوشا باشند تا شاهد استقبال گسترده دانش آموزان در روزهای آتی باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *