تصور عدم وحدت بین مسلمین، ناشی از عدم شناخت‌ شان به بنیان های اسلامی است.

پیامبر اکرم(ص) در مورد لزوم یکپارچگی جامعه اسلامی و لزوم همبستگی اهل ایمان با یکدیگر، جامعه مسلمین را به یک تن تشبیه می‌فرمایند و فرمودند: مومنین در شفقت، مهربانی، دلسوزی، محبت، عشق، ملایمت و مهربانی نسبت به یکدیگر به منزله یک بدن هستند. اگر یک عضوی از بدن آسیب دیده باشد هیچ یک از اعضای دیگر آن شب را راحت نمی‌خوابند.

وی افزود: اعضای بدن طوری است که راحتی هر یک از آنها در گرو راحتی تمام اعضای بدن است و رنج هر کدام نیز به نسبت رنج هر یک از اعضای دیگر است.

وی در ادامه به روایتی از حضرت رسول الله(ص) در مورد نهی پیامبر اسلام(ص) از بدگویی و بدبینی و تهمت بین مسلمین پرداخت که می‌فرمایند: هیچ شخصی، شخص دیگری را مورد اتهام قرار نمی‌دهد و نسبت بدی و کفر به او نمی‌دهد، مگر اینکه اگر طرف مقابل اهل آن نبود، گفته او به خودش برمی‌گردد.

مولوی مومن اظهار داشت: در شریعت مقدس اسلام، طبق فرمایشات پیامبر اکرم (ص) فحش و تفحش وجود ندارد.

پیامبر اکرم (ص)می‌فرمایند: هرکس می‌خواهد مورد ترحم خدا قرار بگیرد، باید نسبت به دیگران رحم و شفقت داشته باشد.

وی تصریح کرد: رحم و عفو اسلامی در جایی ظاهر می‌شود که انسان خلاف خواسته خود، سخن ناگواری را بشنود و در مقابل، رافت خود را به کار گیرد.

حضرت انس(رض) در توصیف پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: پیامبر اکرم(ص) حتی نسبت به کفار و مشرکین مکه و منافقین مدینه، هیچگاه دشنامی را به زبان نیاوردند. هیچگاه از دهان مبارک فحش خارج نمی‌شد و اهل لعن نبودند.

پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: بدترین مردم کسی است که مردم از ترس بدی او، از او دوری کنند و جرات نزدیک شدن به او، معامله و رفتار با او را نداشته باشند.

پیامبر اکرم(ص)در حجه الوداع خطاب به مردم فرمودند: ای مردم، الان چه ماهی است؟ صحابه عرض کردند: خدا و رسولش داناترند. پیامبر فرمودند: آیا ذی الحجه نیست؟ صحابه عرض کردند: بله یا رسول الله(ص)، سپس فرمودند: اینجا کدام سرزمین است؟ صحابه عرض کردند: خدا و رسول(ص) داناترند، آنحضرت(ص) فرمودند: آیا اینجا حرم امن الهی و حرم مکه مکرمه نیست؟ صحابه عرض کردند: آری يا رسول الله(ص). بعد فرمودند: امروز چه روزی است؟ صحابه عرض کردند: الله و رسول آگاه‌ترند. سپس فرمودند: آیا امروز یوم النحر(عید قربان) نیست؟ عرض کردند: بله یا رسول الله(ص). همه متعجب و حیران که منظور پیامبر(ص) از اين فرمايشات چه خواهد بود که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: ای امت من، این نصیحت مهم را از من بشنوید که جان، مال، خون و آبروی شما بر یکدیگر حرام است، مانند حرمت این شهر مکه مکرمه، این ماه ذی الحجه، و این روز عید قربان، که هر سه تا از محرمات الله متعال است.

در حدیثی دیگر فرمودند: شیطان از اینکه شما بت را پرستش کنید مایوس شده است، اما سعی در ایجاد کینه و دشمنی در بین شما خواهد کرد.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف اظهار داشت: ديدگاه آیات قرآن عظیم الشان و احادیث و روایات حضرت رسول اکرم(ص)، وحدت و اتحاد حقیقی، قلبی، صمیمی و عملی است.

وی ادامه داد: تصور عدم وحدت بین مسلمین، ناشی از عدم شناخت‌ شان به بنیان های اسلامی است.

ما در اسلام سه واژه محبت، احسان و عدالت داریم که باید هر سه واژه در بین مسلمین با یکدیگر وجود داشته باشد. حتی واژه احسان و عدالت نیز باید در رفتار با غیر مسلمانان وجود داشته باشد.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف تأکید کرد: اهل سنت و تمام کسانی که به اسلام و متون اسلامی آگاهی دارند همیشه دلسوخته وحدت بودند و هستند و تلاش باید در راستای عملی کردن وحدت و جلب اعتماد یکدیگر باشد.

مولوی مومن تصریح نمود: با توجه به ارشادات مقام معظم رهبری در موارد مختلف، از جمله فرمایش ایشان مبنی بر اینکه اهانت به مقدسات اهل سنت خلاف شرعی و قانونی است، لذا باید هر مسئول و شخصی در هر موقعیتی که باشد، باید از اهانت به مقدسات دیگران خودداری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *